Gezelligwinkelen - Hoe werkt de admin ::

Gezelligwinkelen.nl  Gebruiksaanwijzing voor het beheer.

U kunt als adverteerder een inlogcode aanvragen om uw presentatie zelf te beheren.

Hieronder hopen wij u een beetje wegwijs te maken in het beheerpaneel (deze pagina's afdrukken).

Inloggen
U gaat naar www.gezelligwinkelen.nl  Daar ziet u onder de lange foto rechts, inloggen staan. Klik daar op en u kunt met de code, die u van ons heeft gekregen inloggen. Als u ingelogd bent, ziet u het beheerpaneel in het rood met links diverse mogelijkheden. Stap voor stap wordt u er doorheen geleid. 

 

 

Beheer uw winkel, zoals pagina's aanmaken en foto’s plaatsen.
Hier kunt u alle kanten op. Het menu ziet u aan de linkerkant. Rechts ziet u een overzicht, waar u wijzigingen kunt aanbrengen in de pagina’s. Onder paginanaam ziet u de pagina’s vermeld, die actief zijn.
De homepagina staat er altijd en die kunt u ook niet verwijderen. Wel kunt u de andere pagina’s wijzigen en verwijderen. Pas op met verwijderen. Er wordt nog wel gevraagd “ wilt u deze pagina verwijderen?”, maar is deze éénmaal verwijderd, dan is ie ook weg.

Onderaan ziet u een vakje “nieuwe pagina toevoegen”, dat spreekt voor zich. Hier geeft u een bestandsnaam op (zonder spaties), die niet meer veranderd kan worden. Deze is nodig om de pagina’s te linken aan Google.
Daaronder geeft u de titel aan van de pagina. Deze is wél steeds te veranderen en is nodig voor het menu op de homepagina. Dan ziet u een vakje “menuplaats”. Hier geeft u aan op wat voor positie de paginatitel op de balk van de homepagina moet staan.

De catalogus staat altijd in het midden. De pagina’s met volgnummer onder de 50, komen links van de catalogus te staan. De pagina’s boven de 50, worden rechts geplaatst. Daarmee kan dan gewisseld worden. 
Wilt u géén balk, dan geeft u de pagina een nummer boven de 100. De balk wordt niet zichtbaar. U kunt dan kun werken met een link achter een woord. Wel moet u weten welke link de pagina heeft om achter een woord te zetten. Hiervoor zult u de eerste keer het nummer van de pagina onder de 100 moeten houden. Wanneer de link gelegd is, dan gaat u de pagina wijzigen en geeft u deze een ander nummer in het menuvakje. En klaar is het !


D.m.v. de “editor” kunt u een pagina vullen. Erg belangrijk !!! U kunt hier het lettertype en de grootte van de letter aangeven, de kleuren van de tekst, enz. Als u met de cursor over de afbeeldingen gaat,  geeft hij aan waar deze voor gelden. 

     #  Links bovenin is het blauwe mapje voor opslaan.
     #  Het boompje is voor een afbeelding in te voegen vanuit de fotomap.
     #
 
Het vierkantje met potlood is om een tabel te voegen. 
     #  Het verfbordje is om de tekstkleur te selecteren.
     #  Naast het verfplankje staan twee kettinkjes. Met dit linker kettinkje kunt u een link leggen achter een woord of
         foto.

M
apje linksboven “voeg pagina toe of opslaan”. Dit wijst voor zich

 

Winkelconfiguratie
Dat is het “Account” van het geheel. Hier zal in principe niet zoveel in gewerkt worden. Deze wordt door ons aangemaakt. 

1e. Hier uw wachtwoord veranderen.
2e. Hier de achtergrondkleur van de site veranderen. Deze staat standaard op kleur FBFODO.
3e. Wat wel belangrijk is, is dat u de zoekwoorden invult voor interne zoekmachine, die door de klanten veel worden
     gebruikt. 
4e. Op deze Account kunt u ook de besteloptie voor de catalogus aanzetten, zodat die automatisch op “aan” staat.
5e. Vul hier de branche in waar u onder gevonden wilt worden. Er zijn 12 mogelijkheden.
6e. Als u alles heeft ingevuld, bevestigt u de invoer door op “wijzig winkel” te klikken en alles wordt
     vastgelegd. 

Fotomap

Deze optie is voor het plaatsen van foto’s op de pagina’s. Klik op de beheerpagina rechts op “ foto toevoegen”. De foto’s moeten uiteraard wél eerst in de fotomap worden gezet om ze te kunnen downloaden naar de pagina. Het is niet mogelijk om de foto’s rechtstreeks uit de map afbeeldingen  op de pagina te plaatsen. Daarom mogen de foto's niet groter zijn dan 750 x 562 (h x br) pixels.
en niet groter dan 125 KB. Voor het verkleinen is een fotoprogamma te gebruiken. Heeft u dat niet, dan kunt u gratis het programma  
www.easyresize.nl downloaden.

 

Werkwijze foto’s plaatsen
Op de editor ziet u een vierkantje met een potloodje (nieuwe tabel invoegen). Als u hier op klikt, dan komt u in een scherm (algemeen), dat vraagt om kolommen en rijen. Met deze tabel kunt u de pagina indelen. Kolommen wil zeggen hoeveel vakjes er in een rij geplaatst moeten worden. Rijen wil zeggen hoe ver naar beneden. Als u bijvoorbeeld één foto wilt plaatsen en de rest tekst, maak dan 2 kolommen aan en 1 rij.
  
Ruimte in cel 
Dit geeft de ruimte aan vanuit de kant b.v 15.

Ruimte om cel 
Wordt niet gebruikt.


Uitlijning

De tabel centreren of links of rechts.

Rand

Hiermee wordt op de pagina de tabel zichtbaar door de dikte van de omlijning,b.v.2.

Breedte

Dit is de breedte van de kolom. 740 Pixels is een paginabreedte .

Hoogte
Dit wordt niet ingevuld. Met enteren kunt u de pagina zo lang maken als nodig is en dat hoeft u niet vast te zetten. Voor de breedte is dat anders.

 

Stijl
Wordt niet gebruikt.


Gavanceerd
 
Hiermee kan de achtergrondkleur worden veranderd door een kleurcode in te vullen.De kleurcode is te  vinden in het verfblokje.
Klik nu op toepassen en u ziet, dat er een tabel op de pagina staat. Daar moeten we nog wel iets aan doen, voordat u de foto gaat plaatsen. Ga met de cursor tussen de lijntjes staan in het vak, waar u de foto wilt plaatsen. In de editor ziet u in het midden naast het potloodje nog twee andere vierkantjes staan. Ga met de cursor hierop staan en hij zegt waar het voor dient.

 

Rijeigenschappen
Wordt niet gebruikt.

 

Celeigenschap
Let op ! U moet met de cursor wel in een vakje van de tabel staan, anders wordt er niet geactiveeerd. Klik op "celeigenschap".  Hier kan de kleur worden veranderd, b.v. die van de achtergrond.
Ga naar geavanceerd om een kleurnummer in te vullen. Deze kunt u vinden op het verfblokje.

 

Uitlijning
Hier mee geeft u aan waar de cursor komt te staan in de cel.  B,v. links, dan begint hij aan de linkerkant van de pagina.

 

Verticale uitlijning
Hiermee geeft u aan de cursor boven, midden of onder in de tabel plaatsen. Klik op het vinkje. Vul hier top in. 
Nu heeft u het zo ingesteld, dat u verder links boven in de tabel begint met tikken of foto plaatsen.

 

Breedte
Hiermee wordt de celbreedte aangegeven.( breedte foto bv. 400 pixels).

 

Hoogte
Hiermee wordt de celhoogte aangegeven. (hoogte foto )

 

Stijl 
Wordt niet gebruikt.  

 

Helemaal links onderaan, boven “toepassen”, geeft u aan of het voor de huidige cel is, voor alle of per rij. Klik op toepassen en alles wordt vastgelegd. Ga dan naar het boompje in de editor om de foto’s te downloaden en op de pagina te plaatsen. Het is aan te raden om ook een kleinere foto in de fotomap te plaatsen. Daar kan d.m.v. het kettinkje (link) een grotere foto achter worden gehangen. Klik op foto toevoegen en hij springt in de tabel. Als u de grotere foto achter de kleine wilt hangen, klik dan op het kettinkje in de editor. In de bovenste rij rechts staat een vierkantje. Klik hierop om naar de fotomap te gaan. Klik op de grotere foto en hij springt erin. Alleen de fotomap even wegklikken (rood kruis), want die gaat niet vanzelf weg. ( Wordt nog veranderd.) 

Als om de foto een gekleurde omlijning staat, kunt u die weghalen door op de foto te klikken, zodat deze actief wordt. Klik op het boompje in de editor en ga in het scherm naar verschijning. Zet in het vakje “border” een 0 (nul) en klik op toepassen en de foto heeft geen omlijning meer.Tenslotte kunt u in de editor “rijen / kolommen toevoegen en verwijderen” vinden om de tabel groter en kleiner te maken. 

Een link leggen achter een woord, foto of logo.
Selecteer het woord , klik op het kettinkje en vul een Url  in.
Altijd beginnen met http://www.gezelligwinkelen.nl  (op deze manier dus).
Zo kunt u ook een link leggen achter een foto. Hierbij in de border een 0 (nul) invullen. Dit is voor de omlijning van de foto, anders ziet men een omtreklijn staan in kleur en dat is niet mooi voor een foto

De catalogus
Hieronder staat  bestemming. Maak een keuze en vink deze aan. In “ander venster” openen,vastleggen dan opent de pagina in een ander venster. Als u op “wijzig catalogus” klikt, dan komt u in een apart menu, waar u nieuwe items op de catalogus (webwinkel) kunt zetten. Bovenaan ziet u een vakje staan met daarbij de tekst “nieuw item toevoegen”. Klik hierop. Dan ziet u weer een nieuw menu,enz. Plaats bij “titel“ de naam van het artikel. B.v. “Klok “. Deze wordt vet gedrukt weer gegeven boven de foto. Daaronder staat “foto” en rechts ziet u de balk “bladeren” staan. Klik hierop en u gaat op zoek naar de foto’s op uw computer (afbeeldingen), die u in de catalogus wilt plaatsen. Dit kan wél rechtstreeks vanuit de map afbeeldingen of een andere map. Het is dus niet nodig om de foto eerst in de fotomap te zetten.

Als u de foto, die u wilt gebruiken, heeft gevonden, klikt u op de foto en hij springt automatisch in het venster. Dat doet u ook met de foto’s in de fotoslider van de hoofdpagina. Daaronder ziet u “beschrijving” staan, dit wijst zichzelf. Daar weer onder staat  “bestellen”. Daar geeft u aan of de bezoeker dit artikel online kan bestellen.
Als u “bestellen” heeft aangezet, vult u ook de prijs in met een komma. Dus geen punt. Als u géén prijs invult, moet u behalve het vinkje óók de nullen weghalen, anders staat er bestellen met 00,00. Als u “bestellen” aanvinkt en de nullen weghaalt, dan zegt het systeem, dat je een prijs in moet vullen. Dus als u het vinkje én de nullen weghaalt, staat er helemaal niets vermeld. Alleen de titel en de omschrijving worden dan zichtbaar.

Tenslotte geeft u de foto een volgnummer voor de catalogus. Klik op opslaan en alles staat vast en is ge-upload. U heeft de mogelijkheid om weer terug te gaan naar de catalogus en meer artikelen toe te voegen, iets te wijzigen of te verwijderen.

 

Uw Winkel
Als U alles heeft ge-upload, dan kunt u door op "uw winkel"  in het menu te klikken, alles verifiëren.
Deze link gaat rechtstreeks naar uw winkelpresentatie.

 

De foto’s
Deze  mogen niet groter zijn dan 750 x 562 pixels (h x br) en niet groter dan 125 KB.

 

Uitloggen
Spreekt voor zich.  

 

 

                                           Wij wensen u veel succes.